Kidsread

Kapten Fiennes skatt

Nytt spännande äventyr med Sub rosa-detektiverna!

Staden Elm går mot sommar och luften är dallrande het. För syskonen Milo och Vendela Grip är det dags för den efterlängtade praktikveckan. Vendelas dröm går i uppfyllelse när hon lär sig sy historiska dräkter i stadens främsta syateljé och Milo får exakt den praktikplats han vill ha: på Historiska museet.
För Milo blir det en rivstart på praktikveckan. En okänd man vid namn kapten Fiennes har nämligen testamenterat ett helt hus till museet och huset visar sig vara fyllt av skatter från 1500-talet. Här finns juvelbeströdda svärd, handritade kartor, orientaliska navigationsinstrument och kläder broderade i äkta guld. När Milo och farmor Minerva, som är chef på museet, sorterar och katalogiserar alla föremål börjar kusliga saker att hända. Vem eller vad är det som smyger omkring i huset? Och finns det någon koppling mellan de mystiska händelserna i huset och det hemliga sällskap som Vendela har sytt fjäderprydda masker till?
Kapten Fiennes skatt, uppföljaren till Den siste tsarens hemlighet och bok nummer två i serien om Sub rosa-detektiverna, bjuder på halsbrytande äventyr och spännande gåtor bland mäktiga drottningar, livsfarliga världsomseglingar och blodtörstiga pirater.

Det här är en ny deckarserie för 9-12-åringar och den riktar sig lika mycket till tjejer som till killar. När läsningen av Kapten Fiennes skatt är slut har äventyret bara börjat för alla kunskapstörstande och nyfikna barn i slukaråldern! På www.subrosahq.se kan de utforska staden Elm, lösa kluriga mysterier och lära sig mer om de historiska händelser som böckerna i Sub rosa-serien bygger på. Sajten kommer att vara fullspäckad med historiska fakta och tips på var man kan läsa ännu mer. Självklart kan alla som vill bli hedersmedlemmar i Sub rosa-detektiverna och då får man chansen att lära sig att lösa brott och mycket annat spännande.

Läsålder: 9-12
Språk: Svenska
Författare: Veronica von Schenck
Illustratörer: Maria Sandberg
Förlag: Bladh by Bladh
Antal sidor: 216
Kategorier: Äventyr - Spänning - Deckare

Prova kostnadsfritt 14 dagar.
Snabbt och enkelt, utan krångel.

Prova nu

Ladda ner på App Store Ladda ned på Google Play